DUURZAAM

Werelddierendag en duurzaamheid

Geplaatst op: 19-09-2017 door Mariam


Over een paar weken is het weer Werelddierendag en Dierenasiel Crailo is al heel druk met de voorbereidingen voor een open dag die op 1 oktober 2017 zal plaatsvinden. Het belooft weer een hele happening te worden met onder andere een grote rommelmarkt, een supergroot springkussen, megahondenstormbaan en je kunt enveloppen trekken waarbij je kans maakt op een mooie prijs. Ook kun je die dag een kijkje nemen hoe dat nu werkt bij het asiel en na afloop genieten van een drankje en wat lekkers. Daarnaast kun je ook de stands van dierenwelzijnsorganisaties bezoeken. Deze organisaties zetten zich -net als Dierenasiel Crailo- heel bevlogen in voor de dieren om ons heen. 

Toen ik op de website van dierenasiel keek viel mijn oog op een stukje over kleding inzamelen. De dierenasiel verkoopt die kleding dan en met de opbrengst doen ze weer mooie dingen voor de dieren. Dochterlief had net haar kledingkast uitgemest en de kledingzak was nog niet weg want ik wou er nog wat van gebruiken voor mijn recycleprojecten. Zou ik de hele zak maar gewoon wegbrengen?

Eerst maar eens kijken wat ze allemaal wegdeed. Hmmm, een leuke kersttrui. Eigenlijk erg leuk om daar een kattenmand van te maken. Dat deed ik eerder en ik schreef erover in mijn blog.

Wereld dierendag
Ik was heel benieuwd hoe Poekie dat zou vinden, want hij moet tenslotte model staan voor de foto.

Tja, je kunt een kat niet vragen om te poseren dus ik moest alsbrekende toeren uithalen om hem te laten liggen op de kattenmand. Poekie vond 'm wel prachtig wnt de volgende dag toen alle stampij voorbij was ging hij uit zichzelf op de mand liggen en kon ik spontane foto's van hem maken. Spontane foto's zijn natuurlijk veeeel leuker, vind je niet?

Heb jij ook wel eens een kattenmand gemaakt van je oude trui?

Oh ja, het dierenasiel krijgt uiteraard wel nog kleding van ons, want ik moet mijn kast ook nog nodig opruimen!

Wist je trouwens dat Dierenasiel Crailo ook heel blij is met oude handdoeken, dekens en dekbedden? Die worden niet doorverkocht maar gebruikt voor de dieren.

dierendag duurzaam kleding asiel 

Share