WET-VAN-AANTREKKING

Wat is een vision board en waarom maak je een vision board

Geplaatst op: 21-06-2017 door Iva


Een nieuw jaar, nieuwe dromen, nieuwe doelstellingen, nieuwe voornemens…

Ja, precies ze vliegen uit je hoofd net als een vogeltje op een vroege ochtend uit zijn nest… en dat was ook de reden voor mijn artikel vandaag.. “the vision board”.
Vision board

Wat is eigenlijk een vision board? In de film “The Secret” uit 2007 werd gesproken over visualisatie en over de universele wetten. De wet van aantrekking en de universele wetten gebruik ik in mijn coaching praktijkEen vision board is een verzameling van je doelstellingen, dromen, ambities en voornemens om je doel voor een bepaalde periode te realiseren. Een vision board maak je meestal voor een periode van zes en/of twaalf maanden.

Waarom eigenlijk een vision board?

Door een vision board te maken focus je op datgene wat je wilt. Je zult zien dat je deze dingen gaat aantrekken middels gebeurtenissen en mensen die plotseling op je pad komen en of mogelijkheden waar je eerst alleen maar over droomde.

Hoe maak je een vision bord?

  1. Wat is je visie, wat wil je ? Visualiseer, dagdroom… kijk in je woonkamer wat voor tijdschriften je leest, wat voor plaatjes je verzamelt, wat voor boeken je leest en wat je graag in je leven wilt manifesteren . Misschien wil je een andere carrière, misschien wil je een andere huis, misschien wil je eindelijk op je droomvakantie gaan, je droom auto hebben en/of stoppen met roken en/of een killer body krijgen. Onmogelijk? Welnee want alles begint met een gedachte en met visualisatie.
  2. De tweede stap is dat je al je tijdschriften, foto’s, verhalen, spreuken etc. verzamelt. Als je inspiratie nodig hebt, ga op onderzoek bij google en of loop een boekwinkel binnen en koop een aantal tijdschriften die je aanspreekt in datgene wat je echt wilt.
  3. Daarna ga je je materiaal verzamelen en een mooi bord zoeken. Ik heb er simpelweg eentje bij de Action aangeschaft ( eigenlijk een canvas bord ) lekker groot en ruim omdat ik nog meer plannen en doelen heb dan vorig jaar :-).
  4. Als je klaar bent met je kunstwerk ( nog een tip je kan inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest ) hang je vision board op een plek waar je regelmatig naar kijkt en langsloopt. Je kan ook een foto maken en deze zetten op de openingsscherm van je smartphone.
  5. En nu? Wat gebeurt er nu? Laat de universum je helpen zodat je creatie je brengt waar je wilt zijn en/of datgene krijgt wat je verdient zodat de dromen ook voor jou werkelijkheid gaan worden.
vision-board mood-board goede-voornemens law-of-attraction 

Share