LIEFDE-EN-RELATIES

Soulmates

Geplaatst op: 25-09-2017 door Iva


Er is een kans in je leven wanneer je jezelf ervoor openstelt, dat je gezegend bent en je je soulmate ontmoet. Het kan een onrustig soms verwarrend gevoel geven omdat het een verbintenis is die anders is dan je gewend bent. Eigenlijk zijn er geen woorden die duidelijk maken wat een dergelijke verbintenis inhoudt.

soulmates

Het is een magische vorm van energie, een intuïtief iets waarbij alles gewoon goed voelt. Vaak komt het vinden van een soulmate volledig onverwacht, soms zelfs lijkt het ongelegen, maar niets is minder waar. Het is alsof je iemand voor het eerst ontmoet, maar in je hart het gevoel hebt elkaar veel langer te kennen. Dit is anders. Dit is echt.

Intimiteit (nog voordat de eerste kus is uitgewisseld) is onbeschrijflijk en laat je sprakeloos naar elkaar kijken, alsof je ziet wat de ander op dat moment voelt. Soulmates zijn mensen die het beste uit je halen. Zij passen bij jou omdat ze perfect voor jou zijn. Ook met al je ongemakken. Je respecteert en vertrouwt elkaar volledig. Je loopt de hele dag met een glimlach rond. Een glimlach waar je jezelf volledig voelt. Volledig omdat je je verleden al verwerkt heb en innerlijke vrede hebt gecreëerd. De vrede straal je uit en je bent als een magneet voor elkaar en voor je omgeving. Iedereen wil jouw geheim weten. Het is net alsof jullie tegen de rest van de wereld staan.

Hoe je je soulmate herkent?

Als je partner je soulmate is dan is er een kans dat deze er ook al was in eerdere levensfases. Je kunt zelfs een soort déjà vu krijgen, alsof het moment al ergens anders, misschien heel lang geleden, heeft plaatsgevonden.

Ooit twee mensen tegengekomen die elkaars zinnen afmaken? Elkaars woorden spel begrijpen? Op het zelfde moment een bericht sturen? En als je bij hem/haar voor het eerst komt jullie  dezelfde smaak/kleur/inrichting hebben? Soulmates hebben vaak een mentale onafscheidelijke verbinding die te vergelijken is met tweelingen.

Je wordt ook verliefd op zijn of haar gebreken. Niet één relatie is perfect en zelfs soulmates zullen hun ups en downs kennen. En toch, de band is veel moeilijker te breken. Het gaat soulmates veel gemakkelijker af om elkaars imperfecties te accepteren, ja zelfs om die lief te hebben. John Legend noemt het de perfect imperfections. Het kan soms beangstigend zijn dat er niets is aan de ander dat stoort.

Soulmates zien hun relatie heel vaak als “wij tegen de wereld”. Ze voelen zich zo met elkaar verbonden dat ze klaar en bereid zijn om ieder facet van het leven aan te kunnen zolang ze hun soulmate maar aan hun zijde hebben.

Door je soulmate krijg je het gevoel alsof er een beschermengel naast je staat. Iemand die bewust of onbewust inspeelt op jouw onzekerheden is niet je soulmate. Iemand die (onbewust) bekwaam is in het compenseren van jouw onzekerheden is dat wel. Soulmates gaan door het vuur voor elkaar. Zij zullen alles voor de ander doen.

Een soulmate is niet iemand waar je gemakkelijk van wegloopt. Je kunt je niet voorstellen dat je ooit zonder hem/haar zult zijn, iemand waarvan jij gelooft dat het de moeite waard is om voor te vechten en bij te blijven. Ook tijdens negatieve momenten.

Soulmates hebben de neiging elkaar vaker en langer in de ogen te kijken dan gewone stellen wanneer ze met elkaar praten. Dit ontstaat vanzelf uit een diepgewortelde band tussen hen. Iemand aankijken tijdens het praten toont een grote mate van gemak en vertrouwen onderling.

Hoe vind je je soulmate?

Je soulmate vind je niet, je wordt gevonden, dus heb geduld! Geloof mij dat als je al denkt dat het klooster de beste keuze is maar tegelijkertijd manifesteert stiekem wat je echt wilt en je deze wens ook uitspreekt of opschrijft dan kan het heel onverwachts gebeuren. Je innerlijke rust moet aanwezig zijn. Dat is een voorwaarde. Je zult jezelf eerst lief moeten hebben om een ander aan te trekken.

Soulmates kunnen zich kwetsbaar naar elkaar opstellen. Kwetsbaarheid is volgens de man iets wat alleen bij fragiele vrouwen hoort. Niets is minder waar. Door kwetsbaarheid word je juist krachtiger en word je wie je in werkelijkheid bent. Weet je wel wie je bent? Of speel je je hele leven een rol met een mooie Venetiaanse masker?

Soulmates doen, voelen en zeggen hetzelfde op hetzelfde moment. Uit je gedachtes, zeg wat je denkt op dat moment. Het hoeft niet altijd over hoogdravende belangrijke zaken te gaan. Je hersenen registreren ook kleine dingen, een kind dat speelt, een vlinder die voorbij vliegt, een tekst op een muur die je aan het lachen maakt. Je zult zien dat je soulmate precies hetzelfde registreert. Je zult zien dat je elkaars zinnen afmaakt.

Verwerk negatieve emoties en stoot ze af. Negatieve emoties leiden tot negativisme. Het is immers zo dat dat wat je denkt zal ook gebeuren. Je maakt je eigen wereld met je eigen denkbeelden. Negatieve mensen creëren vaak een negatief leven om zich heen (je kent vast wel mensen die de hele dag klagen over van alles). Positief ingestelde mensen stralen vreugde en liefde uit en krijgen dat ook terug. Een van de lagere negatieve emoties is jaloezie. Vaak ontstaat jaloezie uit onzekerheid of de angst je partner te verliezen. Die onzekerheid wordt vaak gevoed door te weinig te investeren in elkaar. Ook door het feit dat mensen vaak alleen naar de buitenkant kijken of om zich heen. Mensen blijven continu vergelijken en daardoor creëert men de onzekerheid in zichzelf. De band tussen soulmates is zo sterk dat er geen ruimte is voor jaloezie. Ze zijn innerlijk sterk en stabiel en hebben geen ruimte om zich met de buitenwereld te vergelijken. Daar waar anderen jaloers zijn, zal een soulmate kunnen genieten van de interactie die de partner heeft met andere mensen. Hij of zij zal n.l. weten dat een ander niet kan tippen aan hun relatie, 100% vertrouwen.

Volg je hart! Natuurlijk moet naast je hart, ook de hersenen en voor sommigen het buikgevoel ook een OK afgeven, maar het is uiteindelijk je hart die als eerste een signaal afgeeft. Uiteindelijk word jij een beter, mooier, gelukkiger en onbeschrijfelijk magnetisch persoon samen met je soulmate!

The journey is the destination

Jij hebt met elkaar een heel sterke band, een band die verbonden is met een virtuele touw. Ongeacht de plek waar jullie zijn of voor een tijd niet kunnen samen zijn, de touw is er altijd op jullie pad net als een ziel die “everlasting” is.

 

soulmate wet-van-aantrekking relatie nieuwe-liefde intimiteit 

Share