DUURZAAM

Recycle je kunststof tuinstoel

Geplaatst op: 04-09-2017 door Mariam


De zomervakantie is voor velen voorbij. Over een paar weken breekt de herfst aan en worden de kuipplanten vervangen door bollen. Door de regenbuien die we dit jaar weer mochten beleven zijn de oude kunststof tuinstoelen nog wat meer verweerd en niet alles past meer in de schuur. De tuinstoel is nog niet rijp voor de vuilstort en binnenshuis kunnen we eigenlijk wat stoelen gebruiken voor de verjaar- en feestdagen. 

Kunststof tuinstoelen schilderen

Op internet zocht ik daarom naar informatie of het mogelijk is om deze kunststof tuinstoelen te schilderen. Tot mijn vreugde is dat inderdaad mogelijk! Je moet dan grondverf kopen die speciaal geschikt is voor kunststof.

tuinstoel schilderen

Hoe ga je te werk?

Eerst moet je de hele stoel soppen met Cif, ook onderop en vergeet de poten niet.

tuinstoel schoonmaken

Je gaat dan met de grondverf voor kunststof aan de slag. Goed laten drogen en met verf (op acrylbasis) een mooie kleur aanbrengen. Nadat deze laag ook gedroogd is komt er nog een laklaag overheen. Tot slot moet je dan nog vilten rondjes onder de pootjes plakken om de vloer binnen niet te beschadigen.

En dit is het resultaat...

geverfde tuinstoel

Eigenlijk is het dan leuk om er ook nog een kussen op te maken, maar een gewoon decoratiekussen van de bank plukken kan natuurlijk ook.

Heb je ook wel eens een oude tuinstoel opgeknapt?

recyclen tuinstoel klussen hobby 

Share