RECEPTEN

Quinoa, venkel en zoete aardappelsalade

Geplaatst op: 26-03-2018 door Iva


Venkel Quinoa salade

Met de lente in zicht, onthult Sopwell House een salade-recept voor een heerlijke en voedzame maaltijd waarmee je het seizoen goed kunt beginnen. Sopwell House is een prachtig 18e-eeuws Georgiaans huis in de stad St. Albans, diep in het Britse platteland van Hertfordshire.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote bollen venkel, snijd in de lengte in plakjes van ongeveer een halve cm dik
  • Gemalen zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 20 ml (verse) citroensap
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel suiker
  • 200 g quinoa
  • 1 citroen
  • 1 rode chilipeper, gehakt en zonder zaad
  • 10 g verse koriander, gehakt
  • 10 g verse munt, gehakt
  • 15 g verse dille, gehakt
  • Pitjes van een halve kleine granaatappel

 

Instructies

Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur.

Voeg de venkel toe en breng op smaak met zout en peper. Kook ongeveer 10-12 minuten, onder af en toe roeren, tot de venkel zacht en licht goudbruin is.

Voeg het citroensap en de suiker toe. Roer erdoor heen en kook nog een minuut. Breng op smaak met zout en peper en zet het geheel opzij.

Verwarm de oven voor op 180°. Sprinkel de zoete aardappel met olijfolie, zeezout en komijn. Bak ze 10 minuten in de oven en leg ze opzij.

Breng intussen de (gewassen) quinoa en 700 ml water aan de kook in een middelgrote pan. Dek af en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is. Giet af en laat de quinoa in de pan 15 minuten afgedekt zitten, dan doorroeren en opluchten met een vork en overbrengen naar een grote kom.

Verwijder de schil en het witte merg uit de citroen. Knip tussen de membranen om de segmenten los te maken. Gooi de membranen weg en snijd in grove stukken. Voeg de gehakte citroen met zijn sappen aan de gekookte quinoa toe, samen met de resterende eetlepel olie en roer.

Voeg het venkelmengsel, zoete aardappel, chili en kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng de salade over in een kom of schaal en besprenkel met granaatappelpitjes.

Klaar, eet smakelijk!

 

Bron: Ecophiles. Foto: @Home.with.harper

recept salade quinoa lente 

Share