DUURZAAM

Plastic soep reduceren

Geplaatst op: 04-11-2017 door Mariam


In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep. 

Wist je dat je plastic op een hele leuke manier kunt verwerken? Doppen kun je bijvoorbeeld sparen voor de opleiding van de blindegeleidehonden.

Of je kunt de doppen gebruiken voor een creatieve hobby. Wat doe je er dan mee? Op internet vond ik een leuk idee: fotolijstjes maken. Dat doe ik heel graag als ik opsta met hoofdpijn. Dan haak ik graag met kleurtjes. Zo verdwijnt mijn hoofdpijn als sneeuw voor de zon. Raar he, maar ik ben er wel blij mee, en ik doe nog wat leuks ook!

Hier het proces:

Plastic melkfles van Albert Heijn

Ik gebruik dan het ringetje van de melkfles van Albert Heijn

Plastic ringetje dop

Met een beetje fantasie kun je er alle kanten mee uit:

Fotolijstjes zelf gemaakt

Eentje met kant of nog leuker, met een knoopje leuk voor een kraamcadeautje, bloemetjes voor iemand die jarig is. Het is lichtgewicht dus het kan ook heel goed met de post.

Foto lijstje zelf gemaakt

duurzaam plastic dop-van-fles borduren plastic-soep 

Share