WET-VAN-AANTREKKING

Leef langer en gelukkiger

Geplaatst op: 15-09-2017 door Iva


Wetenschap heeft aangetoond dat als je iedere dag een wouw effect ervaart, je langer en gelukkiger leeft. 

Ooit al eens iets tegengekomen dat zo mooi, zo intents was? Dat je hersenen het nauwelijks konden bevatten? Het is wat de engelsen noemen "the experience of awe", wij zouden zeggen "wouw".

Het wouw-effect van de natuur

Psychologen beschrijven het wouw effect als de gevoelens die we ervaren als we geraakt worden door de schoonheid van kunst, muziek, de natuur of bij het denken aan mensen die ons inspireren of die we intens liefhebben.

Wat doet het met je brein? 

Onderzoekers geven aan dat we vaker het wouw effect zouden moeten beleven omdat het een stimulans is voor ons geluk en het elimineert zaken als depressie en andere auto-immuun ziektes.

Diverse studies (UC Berkeley, Journal of Personality and Social Psychology) geven bewijzen dat niet alleen direct invloed heeft op je gezondheid en attitude in het leven, maar dat het je ook vriendelijker maakt.

Zelfs als je het gevoel hebt niets af te krijgen op je werk, zal het wouw effect je het gevoel geven meer tijd te hebben en daardoor ook meer gedaan te krijgen. Onbaatzuchtige eigenschappen die nodig zijn voor teamwork vieren hoogtij door het wouw effect. Neem je meetings naar buiten, ga de natuur in, stimuleer je creativiteit en maak je team vitaler.

Bron: M. Schwantes

wouw onbaatzuchtig gelukkiger langer-leven depressie 

Share