GEZONDHEID

Hoe groot is je energieveld?

Geplaatst op: 26-10-2017 door Annelies


De dagen worden korter maar de uren blijven hetzelfde. 

lichaamsenergie

Het daglicht geeft je energie en levensvreugde, maar in de wintermaanden is dat toch wel even zoeken. Tijdens de ochtenden bij het ontwaken is het buiten nog donker en dan kan het wel eens lastiger worden om je bed uit te springen. Je hebt namelijk even de tijd nodig om wakker te worden.

In een vorig artikel hebben we al gekeken wat je kan doen om fitter je dag te beginnen, door te starten met een korte set lichaamsoefeningen van 5 minuten. Dat wat je allemaal doet in je dagelijks leven heeft invloed op je gezondheid, humeur en (mentale)gemoedstoestand. Want als je je wat vermoeider voelt dan voel je je heel anders dan wanneer je je energiek voelt en meer zin hebt om dingen te ondernemen.

Dit alles is waarneembaar op energieniveau.

Want naast je fysieke lichaam wat je kunt zien heb je ook een energie lichaam. Het energielichaam wordt ook wel etherisch lichaam of aura genoemd. De aura zit niet alleen om het lichaam, maar er ook in. Dit kun je vergelijken met een spons in bak met water. Kijk maar eens hoe blij Spongebob is met de hoeveelheid water om zich heen ;)

Dit "water" is je energievoorraad. Deze is kleiner tijdens een winterdip omdat er minder verse prana in de buitenlucht aanwezig is en groter als je je vitaal voelt (in de oosterse filosofie is prana een woord voor levensadem of gebonden energie).

Laten we eens kijken naar het verschil in energieniveau:

Conditie Kenmerken Binnenste aura
Erg verzwakt en ziek Zoals uitputting, burn-out, slaapproblemen, overbelasting, depressie en andere lichamelijke of psychische klachten 5 cm of minder
Normaal gezond Structuur en regelmaat in het dagelijks leven wat nodig is om in evenwicht te blijven voor een gemiddelde gezondheid. 12,5 cm
Sterk en vitaal Goede voeding, juiste lichaamsbeweging, voldoende nachtrust etc. ter bevordering van een gezond en sterk lichaam zo'n 20 cm
Goede Pranic Healer Geeft mensen regelmatig energie-behandelingen. Daarbij maakt de healer geen gebruik van zijn/haar eigen levensenergie. Je voorkomt met de technieken vanuit Pranic Healing dat je leegloopt en er juist energie van krijgt. Door de beoefening van Pranic Healing voor jezelf en anderen kan je binnenste aura minstens 1 meter worden.

Wat heb je eraan als je energieniveau gezonder en sterker is dan gemiddeld? Allereerst zit je lekkerder in je vel en heb je minder last van de welbekende winterdip. Dit komt omdat je lichaam levensenergie nodig heeft om te leven. Het helend vermogen van je lichaam wordt vele malen sneller bevorderd als er meer levensenergie aanwezig is. Als het energieniveau nog niet op gewenst niveau is dan kan er gelukkig nieuwe levensenergie aan worden toegevoegd. En zo wordt de binnenste aura vele centimeters groter.

Bron: Pranayourlife

prana energie gezondheid winterdip vreugde 

Share