RECEPTEN

Gewokte garnalen met mango en paprikadressing

Geplaatst op: 11-09-2017 door Iva


Klaar in 20 minuten voor 2 personen als hoofdmaaltijd of 4 als voorgerecht.

Garnalen met mango

Ingredienten

  • 400 gram wokgarnalen (in knoflook)
  • knoflook teentjes
  • amandelen (ongezouten)
  • rasp van schil en sap van citroen
  • arachide of olijfolie
  • sla (naar keuze)
  • 1 mango in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes.

Voor de dressing:

  • bekertje zure room
  • koriander, gehakt en losse blaadjes om te garneren
  • snufje paprika poeder en cayenne poeder.

 

Bereiden

Meng de garnalen met de citroenrasp, de helft van de citroensap en wat zout en peper. Meng de ingredienten voor de dressing met het restant knoflook en citroensap in een schaaltje. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen voor ca 2 minuten. Voeg de paprika en amandelen toe. Garneer de sla op een bord of kom en verdeel daarover de mango, de garnalen, amandelen en paprika. Schep de dressing erover heen en garneer met blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Als alternatief gebruik zalm of zeevruchten en dille i.p.v. korriander.

270 kcal per persoon.

recepten wokken garnalen mango 

Share