WET-VAN-AANTREKKING

De vlinder

Geplaatst op: 12-09-2017 door Iva


De vlinder

Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.

Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.

Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.

Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon.

Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn.

We zouden nooit kunnen vliegen

Ik vroeg om kracht,
en ontving moeilijkheden om me sterker te maken...

Ik vroeg om wijsheid,
en kreeg problemen om op te lossen...

Ik vroeg om voorspoed,
en kreeg hersenen, het verstand, om te kunnen werken...

Ik vroeg om moed,
en kreeg obstakels om te overwinnen...

Ik vroeg om liefde,
en kreeg mensen op mijn pad met problemen, die ik kon helpen...

Ik vroeg om gunsten,
en ik ontving kansen...

Ik kreeg niets van wat ik wilde, 
maar ontving alles wat ik nodig had...

Leef je leven zonder angst. Ga je obstakels tegemoet met de wetenschap dat je ze kunt overwinnen...

auteur: Lowcucar

uitdaging kracht voorspoed gedicht liefde angst 

Share