RECEPTEN

Boheemse Palatschinken - Tsjechisch nagerecht

Geplaatst op: 27-09-2017 door Iva


Klaar in 20-30 minuten.

Boheemse palatschinken of flensjes

Een klassieker uit de Tsjechische keuken en een nagerecht waar U zeker mee zult scoren.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het beslag:

  • 150 g bloem
  • 1 th lepel vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 1/4 l melk
  • 3 eieren en circa 50 g boter

Voor de vulling:

  • 150 g grote rozijnen
  • 250 g gepelde walnoten
  • geraspte schil 1 citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • mespunt kardemom
  • 2 volle eetlepels frambozenjam
  • sap 1 citroen
  • 2 cl rum
  • boter om in te vetten
  • 1/4 l zure room
  • 1 volle eetlepel poedersuiker

 

De flensjes:

Doe de bloem in een grote kom, kuiltje erin en de vanillesuiker, zout, melk en de eieren er bij doen. Met de garde van het midden uit roeren, onder toevoeging van telkens een scheut melk, tot er een egaal beslag ontstaat. Zet nu het beslag zo'n 20 min weg, om de bloem de kans te geven om uit te zetten. Bak dan van het beslag en telkens een klontje boter in de pan, 8 dunne flensjes.

De vulling:

Meng de gewassen en gedroogde rozijnen met de in grove stukjes gehakte walnoten, geraspte citroenschil, kaneel, kardemom in een grote kom. Verwarm in een pannetje de jam met citroensap. Goed mengen. Haal de pan van het vuur en voeg de rum erbij. De jam mengsel bij de rozijnenmengsel doen en goed mengen.

Bestrijk nu de flensjes met de vulling en rol ze op. Doe ze in een ingeveete vuurvaste schotel en bestrijk ze dik met zure room en poerdersuiker. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.

recept flensjes boheems palatschinken tsjechie 

Share