OVER BOHEMIAN INSPIRATION

Welkom bij Bohemian Inspiration.

De naam Bohemian Inspiration omvat een aantal begrippen. Een bohemien is in de oorspronkelijke betekenis een inwoner van Bohemen, maar in Frankrijk werden vroeger flamboyante levensgenieters (denk hierbij aan bijvoorbeeld van Gogh), bohemiens genoemd. In de 19e eeuw ontstaat in Frankrijk een nieuwe niet-burgerlijke levenshouding, waarvan de aanhangers zichzelf bohemen gingen noemen. Zij gaven hiermee aan dat zij het verondersteld onbezorgde leven van de zigeuners imiteerden.

Bohemian Inspiration is, zoals de naam al zegt, geïnspireerd door deze levenshouding.

Het woord Inspiration geeft aan dat we het begrip Bohemian niet geheel omarmen en alle waarden en stijlelementen overnemen. We laten ons er wel door inspireren.

Een andere Boheemse inspiratiebron is het land Bohemen (Tsjechië), met name de fin de siècle periode (eind 19de eeuw).

Het woord Bohemian verwijst tenslotte naar de Tsjechische afkomst van de oprichtster van Bohemian Inspiration - ir. Iva Subart - het woord Bohemian omvat ook de drie lettergrepen I,a,m de kern van onszelf – I am ( ik ben ).
bohemian inspiration

LOVE YOURSELF

Iva wenst iedereen die geïnspireerd is geraakt door “Bohemian inspiration” een gezonde lifestyle, spirit, energie, levenswijsheid, moed, transformatie en tips toe om een (h)eerlijk gevoel te (be)leven. En volg haar alvast op haar blog.

LEES VERDER